Trosformidling på nettet


Apper, filmsnutter, lydbøker, vlogg og spill for barn og unge

Når man ikke har mulighet til å samles i kirken som før, er det bra at det finnes en del på nettet. Vi har på denne siden prøvd å samle noe av det som ligger ute, som vi håper kan være kjekt og lærerikt. 

 

APPER

«Takk for i dag»-appen: En app der barn og voksne kan bli kjent med kirken og det å be aftenbønn. Den inneholder to spill, KIRKEN og HUSET, med spennende aktiviteter for barn 2-6 år. Appen inneholder en dåpssalme og flere fine aftenbønner. Fortellerstemme finnes på bokmål, nynorsk, engelsk og tysk. Last ned appen gratis via App store eller Google play

 

«Veien» -appen: Gjennom mange varierte oppgaver som memory- og ryddespill, gjenkjennelse av figurer og symboler, sang og orkester med valg av instrumenter, skal appen gi læring om kirkerommet, gudstjeneste og kirkelige handlinger. Last ned appen gratis.

 

"Bibel appen for barn": App som inneholder 41 av de mest sentrale bibelfortellingene fra Det gamle og Det nye testamentet. Fortellingene fortelles på norsk og etter hvert som fortellingen går framover, byr appen på animerte illustrasjoner som også er interaktive.

 

Minecraft – datastpill

Lars Ivar Bratsberg er prest og gaming entusiast som har startet YouTube-kanalen GamingPresten, hvor målet er å skape en digital plattform hvor det er greit å snakke om tro! GamingPresten kommer også med tips og ideer til ulike byggkonstruksjoner i Minecraft. Her kan man også bli med på Minecraft gudstjenester. 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKbsZM9i8YWCDY_RgZwIuOA

Facebook: https://www.facebook.com/gamingpresten/

 

FILMSNUTTER

Karen Kilane og datteren på fem legger fast ut samlingsstunder på facebook. Her gjør de kjekke aktiviteter samtidig som de snakker om tro. Søkerord «Karen Kilane».

 

Dele-Vloggen med Silje & Hans Olav. Dette er en YouTube serie laget av NMSU for tweens, som oppfordrer alle til å dele Tro, Tid, Ting og Talent. Som dere vil se kan dette gjøres på mange forskjellige måter. 

https://www.youtube.com/channel/UCj4x37zk4bLQIQtf6Rt0vkw/featured

 

Forstå Bibelen med film.  BibleProject er en omfattende produksjon av korte animerte filmer, som med høy teologisk faglighet og kunstnerisk kvalitet, presenterer bibelske fortellinger. Målet er å levendegjøre Bibelens store fortelling og formidle kunnskap og inspirasjon i møte med tekstene. Det Norske Bibelselskap står for den norske utgaven. Først ut er Lukas og Apostelens gjerninger. Passer for tweens og ungdommer

https://bibel.no/om-bibelen/bibleproject/bibleproject-lukasevangeliet

 

LYDBOK

Søndagsskolen har lagt ut flere lydbøker på Youtube som man kan høre.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVm-cJoH0Km2BDGXWIRaVXaJnxz40mRdr

 

 

Tilbake

Del